FØRSTE JUL SOM VEGETAR
Vi er godt i gang med december, og der julehygges sikkert hos mange! Jeg hygger selv, og der bliver måske hygget lidt ekstra med godterne nu når vi er i en hyggelig måned – brugte jeg lige ordet hygge lidt for mange gange? 😉 ha ha! Jeg husker dog på, at spise sundt, sådan jeg kan tillade mig at spise lidt ekstra!
Der foregår en masse tanker hos mig, i forhold til julemiddagen, som jeg skal spise d. 24 december. Det bliver en lidt anerledes jul i år for mig, fordi jeg har valgt ikke at spise kød. Der er mange der ikke rigtig forstår det, fordi det er trods alt juleaften og det er da en tradition at spise and og flæskesteg, men bare fordi det er en tradition, ændrer det jo ikke på mine holdninger og at jeg ved, at min krop ikke lige ændrer sig, bare fordi det er juleaften! Jeg glæder mig faktisk til en anerledes julemiddag og jeg glæder mig til ikke at være oppustet og at skal knappe buskerne op, fordi man har en foodbaby af alt det kød.
Jeg har googlet og søgt diverse steder omkring hvad folk har gode erfaringer med og jeg er kommet lidt ind på morsbrød, som skal være hovedpersonen i min julemiddag. Det er en nøddepostej med butterdej omkring, og jeg er helt tosset med begge ting, så kombinationen kunne ikke være bedre! Dertil skal jeg selvfølgelig have kartofler, brunede kartofler og rødkål til – så skal jeg så finde ud af sovsen, det tror jeg enten bliver en svampesauce eller rødvinssauce. OG OG OG så tænker jeg også en grønkålssalat eller rødkålsalat med appelsin og nødder – nu må vi se! Men synes i ikke det lyder lækkert? Jeg håber ihvertfald det bliver en succes – jeg bliver ihvertfald mæt og kan spise maden med god samvittighed!
I må have en dejlig fredag aften 🙂
MF
Ingen kommentarer endnu