FØRSTE JUL SOM VEGETAR

SNACKTID

15631105_10211546975130687_1991984845_o

Er der andre end mig, der snacker den måske lidt for meget? Snacking er næsten gået hen og blevet en trend, da snacks skal være nemt og hurtigt at få fat på. Mange har en travl hverdag + mange ikke gider at bruge for meget tid på, at lave madpakke, så det er bare meget nemmere, at have noget der allerede er lavet på forhånd! Udfordringen er, at når vi snacker, ender vi ofte med at fylde os med en masse tomme kalorier og tilsætningsstoffer. Jeg har været rigtig slem, inden jeg startede på mit første forløb, men har igennem tiden, brugt den sunde fornuft, som jeg ved, der er derinde et sted! 😉 Men hvad skal vi så spise, når vi snacker? Her kommer mit bud på lidt, som I kan sætte tænderne i, hvis I gerne vil snacke i nogle sundere alternativer.

15608762_10211546660082811_2024221055_o

Som nogle ved, arbejder jeg som frivillig for FitforKids i Horsens. FitforKids er et vægttabsprogram for børn og deres familier. Vi træner børnene og deres familier og hjælper dem til, hvordan de kan få en sundere hverdag igennem motion, men også kost. Da vi skulle planlægge juleafslutning, skulle vi selvfølgelig også snacke den, men vi skulle finde noget der var sundere end det traditionelle, man plejer at spise til en juleafslutning. Jeg kontaktede B’Gum, som er håndlavet økologisk, raw frugtslik og tænkte, at det kunne være fedt, at serverer for børnene. B’Gum synes, at det var en god sag at støtte, så de sendte mig en pakke, som jeg kunne serverer for børnene til vores afslutning. Alle skulle prøve at smage, og nogle sagde pænt, de ikke brød sig om det, mens andre var helt vilde med dem. ”den blå er bedst!” ”den grønne er bedst!” Forældrene fik smagt på frugtslikket, og de var også meget begejstret! Det var dejligt, at høre forældrene og børnene sige, at det skulle de prøve i stedet for fredagssnoller! 😉 For mit eget vedkommende er slikket lige noget for mig! Naturligt raw frugtslik, uden tilsætningsstoffer – det giver gode point i min bog. Min favorit er Green Kale N’Chia, men de andre smager også rigtig dejligt! Har I lyst til at læse mere, så tjek deres hjemmeside ud HER. FitForKids takker B’Gum for opbakningen til vores juleafslutning!

15631139_10211547016811729_727730617_o

Til juleafslutningen lavede jeg også dadler vendt i 92% mørk chokolade og dryssede det med hakkede mandler – utrolig nemt at lave, og børnene var helt vilde med dem! Jeg opbevarer dem på frost, da jeg godt kan lide de er hårde! Noget andet jeg virkelig også kan lide at snacke i, er sigdals knækbrød med solsikkekerner og quinoa! Det er virkelig en lifesaver, hvis man er ON-THE-GO og har brug for noget mættende og sundt. Dog er der en del kalorier i begge dele, men det er ikke tomme kalorier, så hellere man snacker i det, end noget som får ens blodsukker til at være ustabilt.

Juleaften nærmer sig snart, og jeg glæder mig endnu mere til at spise vegansk julemiddag, men også at prøve at snacke i noget, der er sundere end det, jeg plejer. Både B’Gum og chokoladeovertrukkende dadler er klar til at blive indtaget! 😉

MF

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FØRSTE JUL SOM VEGETAR