SPIS NUTELLA-MADDER MED GOD SAMVIGTTIGHED
Hvem elsker ikke en god bolle med et godt lag nutella på? 😉
Puha dem har jeg spist mange af! Alt for meget sukker, hvedemel, laktose osv, hvilket ikke er særlig godt for kroppen, især ikke hvis man gerne vil smide nogle kilo. Derfor har jeg med inspiration fra forskellige opskrifter lavet hvad jeg mener er den perfekte version af en sundere nutella-mad, som kan spises med god samvittighed!
Bollen er simpelthen blevet genial! Den er svampet, dufter dejligt, god skorpe og så er den vegansk, sukkerfri, laktosefri og glutenfri, bedre bliver det altså ikke.
3 spsk. loppefrøskaller
500 ml lunkent vand
2 tsk. salt
2 spsk. kokosolie med smag
150 gram solsikkekerner
120 gram fint revet gulerod
80 gram fint revet rødbede
100 gram glutenfri havregryn
100 gram blendet fint glutenfri havregryn
125 gram boghvedemel
Loppefrøskaller røres op med lunkent vand i en stor skål, derefter tilsættes salt, olivenolie, solsikkekerner, gulerod og rødbede.
Havregryn tilsættes og røres med. Derefter tilsættes det blendede havregryn lidt af gangen og derefter til sidst boghvedemel tilsættes lidt efter lidt under omrøring. Brug gerne en håndmikser med dejkroge.
Form dejen til 10 lige store boller, eller form den efter hvor store du gerne vil have dem, man kan også lave dem til burgerboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensel lidt kokosolie og drys med seasamfrø.
Bollerne bages ved 200 grader varmluft i ca. 35-40 minutter, men hold øje med dem.
Lad bollerne køle helt af inden du skærer dem op, ellers har de ikke sat sig helt.
Nutellaen er også dejlig simpel og lave og så er den dejlig cremet, vegansk, glutenfri, laktosefri og fri for raffineret sukker. DOG er den fyldt med de GODE fedtstoffer som dadler, kokosolie, nødder, men kaloriefyldt er den, men jeg synes nu ikke man skal være kalorieforskrækket når det vi indtager i kroppen er naturligt og nærende for kroppen!
150 g hasselnødde
250 g dadler
3 spsk kokosolie med smag
3 spsk kakaopulver (gerne RAW!)
1 tsk vaniljepulver
evt. vand til konsistensen.
Rist hasselnødderne i ovnen på 200 grader og tag dem ud når de er gyldenbrune. Skallen skulle gerne være til at pille af når de har kølet ned.
Derefter blender du nødderne til mel. Hæld melet i en skål.
Blend dadler, kokosolie, vaniljepulver og raw cacao indtil en cremet konsistent, hvis du synes din nutella skal være mere flydende så tilsæt den mængde vand der passer dig.
Derefter tilsæt nøddemelet og blend med vand til den ønskede konsistent er opnået. BON APPETIT!
Jeg håber i vil prøve opskrifterne af og spørg endelig hvis der skulle komme nogle spørgsmål. Nu er det jo også snart weekend, så mon ikke lørdagen skulle starte på en sundere måde? 😉
MF
Ingen kommentarer endnu